BÅDEN ALBA

LEOPARD 44 KATAMARAN

Båden er af modellen Leopard, bygget i 2012 af Robertson and Caine. Båden måler 44 fod – eller 12,9 meter i længde, en bredde på 7,25 meter og stikker 1,27 meter i dybden. 

Modellen Leopard har alt det der giver de mange muligheder, som en katamaran skal indeholde. Bådens rummelighed giver mulighed for at samles i de fælles siddearealer – men også mulighed for at få plads og alenetid, hvilket er en fordel når man er mange samlet på længere stræk ude på de store oceaner. Båden har en kapacitet på 6-8 personer fordelt på 4 kahytter – inklusiv Skippers kahyt.

Katamaranen i sig selv er kendt for sine to pontoner, hvilket også giver fordelen at der er to af alt. Sikkerhedsmæssigt kan det vise sig som en fordel, da dette gør at båden blandt andet indeholder 2 motorer – så går ind i stykker, har man altid en anden. Det samme gør sig gældende for roret, som der også er to af. En anden fordel er at båden ikke krænger som en almindelig kølbåd. Det kan have sin fordel, da man kan leve et forholdsvis normalt liv, uden at man en hel dag ligger sidelæns på vandet. Yderligere har båden en fordel da stikdybden på sine 1,27 meter giver mulighed for at komme helt tæt på land. Katamaranen er især også kendt for at ligge meget mere stille på ankerpladser end en kølbåd.


ALBA’s fortælling

ALBA, der tidligere gik under navnet CARO har med sin tidligere besætning sejlet i Caribien, og er for første gang vendt hjem, i danske farvande ved overtagelse af Skipper i Juni 2021. CARO blev oprindeligt købt i Tyrkiet og har siden sejlet i middelhavet og krydset til Caribien – hvorfra hun blev fragtet hjem fra Grenada til Hundested og blev omdøbt ALBA og dermed Skipper’s hjem.

Navnet ALBA var der ingen tvivl om – Efter skipper har brugt de sidste mange år på at træne, opdrætte og udstille schæferhunde, afsluttede han den del af sit liv, i takt med at han startede sin nye tilværelse. Schæferhunden Alba og Skipper har haft et had-kærligheds forhold fra første dag – men det sværeste farvel 3.juli 2022, var til den firbenede hoppebold. Derfor er det godt at hun gennem navnet, er med og holder hånden over ALBA og alle ombord. 

Udstyr og sikkerhed

Plastimo transocean flåde til 12 pers.

Redningskrans, redningsveste og liner

Fendere og fortøjninger

Kortplotter, AIS, radar, autopilot

Håndholdt + stationær VHF radio

EPIRB 

Northern Light 6kW Diesel generator

Nødrorpind

Iridium GO satelit telefon 

2 Manuelle lænse-pumper 

4 Elektriske lænse-pumper

Røgalarm, samt ildslukkere

Medicinkiste

HighField CL380 (Dinghy) + Mercury 20 hp motor, 2019

Specifikationer

Storsejl 76m2 – Elvstrøm, 2022

Genua 47m2 – Ulmann sails, 2019

Gennaker 123m2 – Elvstrøm, 2022

2×39 hp Yanmar motorer

700 liter dieseltank

2xA/C anlæg

800 liter vandtank + Seawater Pro watermaker

2×80 liter varmtvandsbeholdere

Elektrisk ankerspil + Rocna anker med 100m ankerkæde

1640 W Solpaneler


Aptering og spas 

Salon med køkken og spiseareal 

Sovepladser fordelt på 4 kahytter inkl bad/toilet

2 udendørs siddeområder – for og agter

Trampolinen

Brus med varmt og koldt vand på badeplatform

Vaskemaskine

Dykkerkompressor

8 Dykkerflasker

BCD og bly

2 Supboards

LIVET OMBORD

ALBA har fra første dag, skabt rammerne for samvær, fællesskab og drømmen om det gode eventyr der venter derude. Båden skal med Skipper og de kommende gaster, skabe rammer for fælles lærdom om alt det den blå klode har, at byde på. Det skal give mulighed for, at mærke det simple liv, som sejlertilværelsen giver muligheden for. At have en simpel hverdag, hvor dagen styres time for time og giver mulighed for, at gøre hvad end man ønsker dagen skal byde på. Livet ombord kræver at alle bidrager med en positiv tilgang. Det kan til tider give pressede situationer når ens hverdag afhænger af de utilregnelige vejrguder. Det kræver at man påmønstrer med et positivt mindset, hvis man ønsker at mærke alle de lykkeminder som livet ombord tilbagebetaler til dem der arbejder hårdt, for at komme dertil. Yderligere kræver det at man til tider tænker kreativt og at man kan være initiativrig. Livet ombord kræver noget af alle besætningsmedlemmer og hverdagens gøremål og sure pligter bliver nemmere og sjovere hvis man er medspiller og tager eget initiativ.

At opleve verden fra vandsiden er en anderledes rejseform og giver uendelige muligheder for at opleve. Det giver muligheden for at se og opleve de yderste kroge af verden og opleve kulturer langt fra den verden vi kommer fra. Drømmen om livet ombord er ikke at rejse jorden rundt, men derimod at opleve verden og tage en dag af gangen. Derfor vil man også opleve når man er gast på ALBA, at dagene bliver tilpasset til alle ombord. Arbejdet for at komme ud i verden er det der skal til for at mærke den fortjeneste som skaber en form for magi, når man når sin destination.