DYKNING

DYKNING OMBORD

Dykning er en stor del af livet på ALBA og er en mulighed for at opleve alt under havoverfladen. Der venter en hel anden verden under overfladen og på ALBA er vi klar til at skabe mange fantastiske oplevelser med dykningen. Det er ikke påkrævet at du hjemmefra skal have et dykkercertifikat, da skipper Michael, som uddannet Dive Instructor, har mulighed for at uddanne dig under dit ophold på ALBA. 

Skipper Michael er uddannet gennem Dykker Gitte som PADI Instructor og det vil derfor være muligt at tage sit certifikat ombord. Hvis du i forvejen har dykkercertifikat fra tidligere rejser eller uddannelse hjemmefra, skal dette selvfølgelig medbringes som identifikation. Yderligere skal man være velkommen til at medbringe eget udstyr, hvis man i forvejen har dette. Her er hvad du blandt andet kan opleve ombord på ALBA.

DYKKERUDSTYR

Ved afrejse hjemmefra er det vigtigt at du har styr på dit dykkerudstyr, såfremt din tid på ALBA skal indebærer undervisning og/eller dykkerture sammen med Skipper og de andre gaster. Derfor skal du som dykker på ALBA medbringe egen maske, snorkel, dragt, finner og dykkercomputer. Dette kan ikke lånes på ALBA. Inkluderet i dykkerpriserne har du mulighed for at låne BCD, bly og regulatorsæt, hvis dette ikke er medbragt hjemmefra. 

DYKNING OG KURSER

PADI OPEN WATER

Open Water er for dig som ønsker et certifikat som dykker og ønsker fremadrettet at kunne dykke alle steder i verden. Som dykker, certificeret til Open Water, må du dykke ned til max 18m og er grunduddannelsen for dig som ønsker at opleve livet under havoverfladen. Open Water kurset indebærer kun den praktiske del og al teori foregår online og skal gennemføres før opstart af praktisk teori.

PADI OPEN WATER – ADVANCED

Advanced diver certifikatet er for dig som allerede har Open Water certificering og ønsker at udvide dine dykkerkompetencer. Her skal du udvide dine teoretiske færdigheder med et nyt e-learningsprogram, samt i gennem 5 adventure dives, der skal udbygge dine praktiske færdigheder. Som Advanced diver har du mulighed for at dykke ned til max 30m. Det anbefales klart at du som Open Water diver udvider med dette kursus, da det vil styrke dig som dykker og dine færdigheder under vand. 

PADI E-LEARNING

Inden de praktiske øvelser under vand kan opstartes, skal du have færdiggjort e-learning kurserne. Dette gælder både for certificering i Open Water og Open Water Advanced kurserne.  Der vil under de forskellige togter være mulighed for at læse nærmere om den specifikke dykning på det givne togt. Ønsker du at lære mere om dykning inden du skal med på togt, så anbefales det af skipper, at man tager PADI Open Water E-learning inden afrejse, for at være længere med sin uddannelse og ikke bruge tid på teorien på selve togtet, men kan nøjes med at opfriske undervejs.

PRØVEDYK

Ønsker du at prøve at trække vejret under vand for første gang og kaste dig ud i den helt naturlige overvindelse det kræver, at tage sin første indånding under havoverfladen. Så er dette en start for dig. Med et prøve dyk får du en smagsprøve på hvordan det er at være dykker og hvad der skal til for at opleve alt det der sker nede i dybet. Du vil blive guidet i gennem et prøvedyk af skipper, som instruktør. 

DYK – “REFRESH”

Ønsker du at genopfriske dine dykker-skills eller få afprøvet udstyret under mere skærpede forhold. Så er et refresh-dyk der du skal begynde. Skipper, vil som Dive Instructor guide dig i gennem et dyk hvor han udelukkende fokusere på dig som dykker og gennemgår de basale dykker-kundskaber, så du er klar til endnu flere dyk. For at få et refresh-dyk, skal du som minimum have Open Water certifikat. På Alba går vi meget højt op i sikkerheden og det gælder også dykning. Vi vil gerne sikre os at vi har kompetente dykkere ombord for at minimere risikoen for ulykker. Det er derfor et krav at tage dette kursus såfremt du ikke har dykket indenfor de sidste 12 måneder og ikke har valgt andre kurser ombord.

DYK – “FUN DIVES”

Er du helt genopfrisket og har din dykning liggende på rygraden, så er du klar sammen med resten af de dykkerglade gaster. Med et Fun Dive dyk kan du sammen med de andre gaster komme ud og opleve livet under havoverfladen og blive rig på oplevelser i fællesskab. Disse dyk skal ikke forventes at være guidet. Vi forventer at du stræber efter at blive en selvstændig dykker, som selv kan planlægge og lede dyk.

Er du interesseret i dykningen ombord, kan du kontakte os for mere info og priser.